01.
Waar bezorgen jullie?

Op het moment alleen nog in het centrum van Amsterdam. Met de nadruk op nog! Check hier of we in jouw postcodegebied burgers brengen.

02.
Waar worden jullie burgers van gemaakt?

Onze klassieke burger maken we van sojaproteïne. Voor onze chick’n patties & plantaardige bacon gebruiken we proteïne uit tarwe.

03.
Is plantaardig hetzelfde als vegan?

Plantaardig betekent inderdaad ook vegan.

04.
Waarom is jullie eten zo gezond dan?

We hebben de standaard hamburger zo weten te ‘hacken’ dat jij er relaxed van kan genieten. We gebruiken granen, bonen en groentes in plaats van vet vlees. Daarbij gooien we een scheutje van de koning der oliën: raapzaadolie. Kokosolie, dat veel gebruikt wordt in plantaardig fastfood, is ongelooflijk hoog in verzadigde vetten. Daarom gebruiken wij ‘t liever niet in onze burgers.

05.
Wat zijn verzadigde vetten?

Verzadigde vetten zijn de ‘slechte vetten’ die je in veel bewerkte producten en kant-en-klare maaltijden vindt. Een dieet met veel verzadigde vetten kan leiden tot hogere levels slecht cholesterol en grotere risico’s op hart- en vaatziektes.

06.
Waarom focussen jullie op verzadigde vetten?

Grote hoeveelheden aan verzadigde vetten zijn simpelweg slecht voor je. Een groot gedeelte van de bevolking heeft overgewicht of obesitas. En daarom zouden we serieus moeten minderen met deze vetten. Bij alles wat we met Miami Burger maken, houden wij drie principes in ons achterhoofd: 1. gebruik planten, geen dieren. 2. Hou de verzadigde vetten zo laag mogelijk. 3. Maak het gruwelijk lekker.

07.
En koolhydraten en calorie├źn dan?

Calorieën en koolhydraten zijn de brandstoffen die je de energie geven om te gaan-gaan-gaan! Begrijp ons niet verkeerd, te veel (verkeerde) koolhydraten en calorieën zijn ook niet goed. Maar wij zien vooral verzadigde vetten en suikers als de echte bad guys.

08.
Waarom houden jullie niet van kokosolie?

Kokosolie bevat meer dan 80% verzadigd vet. Dat is twee keer zoveel als varkensvet (39%) en ook flink wat meer dan het vet dat in de pan overblijft als je rundvlees bakt (50%). Zoals je ondertussen weet houden wij niet van verzadigd vet. Je lichaam verwerkt het moeizaam, het verhoogt verkeerd cholesterol en vergroot de kans op hart- en vaatziektes.

09.
Zijn de patties ook halal & koosjer?

We kunnen niet chic doen met certificaten, maar we kunnen je wel beloven dat er geen enkel dierlijk product gebruikt wordt bij Miami Burger.

10.
Gebruiken jullie titaandioxide or heemijzer?

Miami Burger is opgericht om de revolutie rond plantaardig eten gezonder te maken. Er zijn enkele onderzoeken die erop wijzen dat titaandioxide, dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld vegan “kip” wit te maken, de kans op kanker zou kunnen verhogen. Soortgelijke onderzoeken zijn er rond het heemijzer uit rundvlees, dat de kans op darmkanker mogelijk vergroot. Daarom leek het ons geen goed idee om deze twee stoffen in onze patties te gebruiken. 

Ben je klaar om mee te doen aan de revolutie?

Voordelen

Doe nu mee met de revolutie!

Bestel nu Bezoek ons